Ignasi Cusidó assumeix la presidència del Club Cecot Internacionalització amb el compromís d’ajudar les empreses a enfrontar els reptes globals
3 de juliol de 2024

Comparteix:

Després d’un mandat destacat, Núria Betriu ha deixat la presidència del Club Cecot Internacionalització, passant el relleu a Ignasi Cusidó, l’actual conseller delegat de l’empresa Lamp. Betriu, que ha ocupat el càrrec des de l’1 de gener de 2019, continuarà aportant la seva experiència i lideratge des de la seva posició dins del comitè executiu de la Cecot.

Vols conèixer quins seran els reptes i objectius del Club per aquest nou mandat? No et perdis l’entrevista a Ignasi Cusidó on comparteix la seva visió, compromisos i els eixos de treball establerts!

Ignasi Cusidó assumeix la presidència del Club Cecot Internacionalització amb el compromís d’ajudar les empreses a enfrontar els reptes globals!

Ignasi Cusidó ha estat part activa del nostre comitè des de gener de 2016 fins a maig de 2024 i ha exercit com a vocal del Club d’Internacionalització des de l’1 de gener de 2008. Ara, n’assumeix la presidència amb una àmplia experiència en la gestió d’empreses i la internacionalització, així com un compromís ferm amb la sostenibilitat i la innovació per al futur del Club. Amb més de 20 anys dedicats a la indústria de la il·luminació, Ignasi ha ocupat diversos càrrecs clau en el grup Lamp. Va iniciar millorant processos industrials i logístics, introduint un nou ERP (SAP) i automatitzant operacions. Com a CEO, va dirigir la internacionalització del grup, expandint-se fins a arribar a representar el 70% dels ingressos a mercats globals, amb presència en 5 filials i 3 oficines pròpies arreu del món. Ha liderat la transformació del negoci cap a la tecnologia LED, adaptant estratègies productives i comercials per abraçar la sostenibilitat i la innovació.

Fora del seu paper a Lamp, Ignasi Cusidó és conegut com a fundador i primer president del CICAT (Clúster d’Il·luminació de Catalunya), contribuint activament a l’auge de la indústria de la il·luminació com un sector clau per a l’edificació i la societat. També és membre fundador de SECPHO, el Clúster Fotònic de Catalunya, i ha estat part del Consell d’Administració d’ACCIO, fent un pas més en el suport a les empreses per innovar i internacionalitzar-se.

Amb aquesta trajectòria, Ignasi Cusidó aporta una àmplia experiència i un compromís ferm amb la sostenibilitat i la innovació al Club Cecot Internacionalització, posant l’accent en nous eixos estratègics com el benestar, la sostenibilitat i la innovació per al futur del club i del sector empresarial.

Pel que fa als objectius durant el seu mandat, Cusidó ha destacat la seva intenció de redefinir i reactualitzar la Junta Directiva i fomentar la interacció entre el Club i els nostres socis. A nivell “més personal”, ens ha explicat que s’ha marcat tres objectius específics: fomentar el networking i la mentoria, adaptar les empreses al nou entorn internacional i acompanyar-les en el procés d’internacionalització. El nou president considera fonamental “aprofitar les experiències de les empreses exportadores per crear una xarxa de suport i compartir coneixements amb les empreses que estan començant en l’exportació. Compartir coneixements entre empreses amb diferents nivells d’expertesa en l’exportació i fomentar la mentoria”.

Al capdavant del Club, Cusidó ha destacat el seu compromís d’ajudar les empreses a “navegar pels reptes del proteccionisme creixent i altres barreres comercials, proporcionant eines i estratègies per mantenir i expandir la seva presència internacional” i oferir serveis que permetin “externalitzar funcions crítiques com la de l’export manager per a les empreses petites i mitjanes, i animar les empreses exportadores a fer el salt cap a la internacionalització plena amb implantacions locals”.

Som conscients que les empreses afronten diversos reptes en el procés d’internacionalització, entre els quals destaca el proteccionisme creixent. Molts països estan implementant aranzels i estratègies tècniques que dificulten l’accés als seus mercats, un fenomen iniciat fa uns anys per l’administració Trump i que no s’ha aturat, explica Cusidó. A més, els entorns econòmics i polítics canviants, caracteritzats per la volatilitat, la incertesa, la complexitat i l’ambigüitat, “requereixen una gran creativitat i resiliència per adaptar-se i prosperar. També és necessari tenir en compte que la internacionalització és un procés a llarg termini que necessita paciència, ja que els resultats no són immediats i requereix inversions contínues”. En aquest sentit, el president ha subratllat que davant el repte de la internacionalització, el Club ofereix suport i acompanyament estratègic per a les empreses en cada etapa del seu procés d’internacionalització, identificant les seves necessitats i oferint solucions adaptades.

Segons Cusidó, la diversificació de mercats és essencial per reduir el risc, “però això implica estar preparat per ajustar-se a les fluctuacions del mercat, ja que un mercat pot prosperar mentre un altre cau. Les empreses han de carregar-se de paciència, ser resilients i tenir una visió a llarg termini, entenent que la internacionalització implica sembrar avui per recollir els fruits en el futur”.

Sota el lideratge d’Ignasi Cusidó i amb nous objectius per als pròxims anys, des del Club Cecot Internacionalització reafirmem el nostre compromís a continuar essent un motor de suport per a les empreses en el seu procés d’internacionalització, ajudant-les a enfrontar els reptes globals i a aprofitar les oportunitats de creixement.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.